Investitorii străini din Republica Moldova pot obține permis de ședere.

Investitorii străini din Republica Moldova  pot obține permis de ședere.

Ești cetățean străin, dorești să dechizi o afacere în Republica Moldova și să obții permis de ședere?

Află condițiile de aplicare pentru obținerea permisului de ședer cu drept de Investiții străine, pentru un termen mai mare de 90 de zile. 

Dreptul  de ședere provizoriu este acordat cetățenilor străini care vor efectua următoarele tipuri de investiții financiare:

Actele necesare pentru depunerea solicitării privind acordarea permisului de ședere sunt:

-     cerere  privind acordarea dreptului de ședere;

-     copie pașaport național al cetățeanului străin;

-     copie extras din registrul de stat al companiei fondate;

-     copiile formularelor statistice „Cu privire la investiții” (Nr.1- invest) și „Mobilitatea salariaților și  locurile de muncă”, care să confirme efectuarea investiției sau deschiderea locurilor de muncă;

-     originalul cazierului juridic din țara de origine,legalizat/apostilat, tradus în limba de stat și autentificat notarial sau consular;

-     originalul și copia dovezii spațiului de locuit;

-     copia asigurării medicale;

-     copia grupei sanguine;

-     o poză color, mărimea 3x4.

 Actele se depun cu cel puțin 30 de zile înainte de expirarea termenului de aflare legală în Republică Moldova  și se examinează în decurs de 30 zile.

 

Prelungirea permisului de ședere provizoriu se poate efectua în scop de muncă pentru persoanele ce dețin  funcții de conducere.

Perioada pentru care va fi acordat dreptul de ședere va fi în funcție de valoarea investițiilor sau numărul de locuri de muncă create de către Investitor.

Spre exemplu, dacă s-au efectuat investiții cu o valoarea echivalentă la 60-200 de salarii medii lunare pe economie, sau au fost create cel puțin 4 locuri de muncă cu salariu mediu lunar pe economie, se va acorda dreptul de ședere provizoriu pentru un termen de 2 ani. Dacă, valoarea investițiilor este mai mare, termenul permisului de ședere provizoriu poate ajunge pană la 8 ani în cazul în care se crează peste 50 de locuri de muncă, cu salariu mediu lunar pe economie.

 

Dacă sunteți interesat și doriți să înființați o companie în Republică Moldova, echipa Virtual Office vă stă la dispoziție pentru a vă ajuta să începeți  activitatea acum și aici.

Pentru mai multe detalii puteți să ne contactați direct https://virtualoffice.md/ro/contacts 

  

Distribuie:
Запросить предложение